Narrestreger

Lad mig straks slå fast: ALT, hvad jeg mener om grand-spil, ligger langt fra det, som alle – jeg gentager alle – mine l´hombrevenner mener, er det bedste.

Der var ikke mange narrestreger (mere uortodokse og risikobetonede l´hombremeldinger) blandt de spil, Helge noterede ned til sin bog, men hans elever i l´hombreskolen stiftede bekendtskab med dem ved sæsonafslutningen i 1990.

Underholdende sæsonafslutning
I Helges vanlige stil foregik denne som det helt store spektakel, hvor højdepunkterne fra sæsonens undervisning blev fyret af i et underholdende show med Helge i en dobbeltrolle som toastmaster og solist.  Sådan opfattede han også sig selv, fremgår det af hans introduktion af narrestreger efter den ordinære forestilling:

Ved enhver solist-optræden håber solisten på, at en eller flere af tilskuerne råber: EKSTRA-NUMMER! EKSTRA-NUMMER! Jeg bryder straks sammen og tilstår, at jeg har forberedt mig på den situation, og her er det: GRAND.

Den mest almindelige narrestreg er Grand. Som næsten alle narrestreger har den et stort hasardmoment indbygget, men derfor kan man jo godt glæde sig over de muligheder, meldingen giver.

Og så blev eleverne ellers klædt på til at spille grand med en tresiders tætskreven lektion i spillet efter Helges – åbenbart udogmatiske – forståelse af spillet.

Læs Helges introduktion til grand her:

grand_01

Klik på billedet for at læse første side af grand-intro.


Læs første side  af introduktionen her.

Læs anden side  af introduktionen her.

Læs tredje side af introduktionen her.

 

 

Grand i mellemhånd
Da narrestreger efter Helges mening i l´hombresammenhæng optræder uden for nummer er der logisk nok ikke mange eksempler på disse spil blandt hans efterladte papirer. Men de findes – og her er et af de få:

Eksempel på grand i mellemhånd. Både køb og spil er anderledes i grand end i trumfspil.