Mogens Ludvig

mogensludvig_02Mogens´ l´hombre-liv startede, da han blev forlovet med en pige fra landet. Begge fædre var glade for at spille l´hombre, så når familierne kom sammen, havde de allerede organiseret en en tredjemand fra nabolaget.

– Så kunne jeg sidde der og skrælle æbler sammen med damerne, for der var jo ingen af mændene, der havde tid til at lære mig at spille l´hombre, fortæller Mogens.


Mærkeligt spil

Det sceneri blev Mogens imidlertid hurtigt træt af, så han gik på biblioteket, fandt to lærebøger om kortspillet og satte sig hjem med et spil kort og studerede dem i 14 dage.
– Jeg ville finde ud af, hvad det her mærkelige spil drejede sig om, siger han.

Slut med æblerne
Næste gang der var æbleskrælning på tapetet, overraskede Mogens så sin familie ved i stedet at sætte sig ved spillebordet og erklære, at han gerne ville have nogle kort, for han ville altså spille med.
– Det var de jo helt sikre på, at jeg ikke kunne, men det gik sgu alligevel. Og da det viste sig, at det kunne jeg måske godt lære noget af, hvis jeg var rigtig heldig, så fik jeg jo også lidt at vide om, hvordan man spiller, gnækker Mogens.

Maraton-l´hombre i toget
Faderen var en god læremester. Han var handelsrejsende i 20´erne, hvor folk i den profession tilbragte mange timer i tog. Derfor prøvede de gerne at komme til at følges ad, hvis de for eksempel skulle en tur fra København til Aalborg, så de kunne bruge tiden på l´hombr
e.

– Man skulle sejle over to bælter, og sådan en tur tog ca. 12 timer. Så fik de noget mad, når de ankom, og så fortsatte de ellers med at spille l´hombre oppe på hotelværelset til klokken halvtre.

To gange 12 timers spil plus tre-fire aftener – det siger sig selv, at de blev gode til det, ræsonnerer Mogens og tilføjer: – Min far mente selv, at der sad nogle af landet bedste l´hombrespillere i de tog dér.

Turnerings-l´hombre
Efter svigerfaderens død i midt i 70´erne fik Mogens en spille-pause på ca. 15 år. Men turnerings-l´hombren i Birkerød l´Hombreklub trak voldsomt i ham, og i dag spiller han med stor fornøjelse både i denne klub og i Helge Schous Minde l´Hombreklub.