Helges forord

Forordet fra Helges efterladte manuskript:

L´hombre er et meget gammelt kortspil. Det spilles af tre personer. Det er dog bedst at være 4 deltagere, idet fjerdemanden gør spillet mere afvekslende og dermed morsommere.

Al begyndelse er svær. Det gælder også her.

Denne bog skulle gøre det lidt lettere at nå ind til l´hombrens “sjæl”. Er man først nået dertil, er der ingen vej tilbage. L´hombren vil være med til at give hverdagen kulør, spænding, hjernegymnastik og latter sammen med gode venner. Alt dette så længe “huskeapparatet” fungerer.

Hvad mere kan man forlange af et kortspil?

Oprindelse
Man mener, at spillet stammer fra Spanien. Da det kom til Frankrig, beholdt man nogle af de spanske betegnelser – og gav franske navne til andre, sådan som gør man nu engang i Frankrig.

Da spillet via Tyskland kom til Danmark, beholdt vi nogle spanske udtryk, nogle franske og et enkelt tysk – sådan gør man nu engang i Danmark.

Intet er som “de gode gamle dage”, men heldigvis er l´hombren gået næsten uændret fra generation til generation. Men desværre er det kun et fåtal, som kendr dette vidunderlige kortspil.

Da gennemsnitsalderen for spillets udøvere er meget høj, er der stor risiko for, at spillet går i glemmebogen. Det må ej ske!

Der er ingen tid at spilde – kom i gang med at spille!